[./welkom.html]
[./contact.html]
[./omgeving.html]
[./prijzen.html]
[./waar.html]
[./de_huizen.html]
[mailto:welkom@ekengard.com]
[./index.html]
[./golfen_in_zweden.html]
[Web Creator] [LMSOFT]

     
  
Ekengård:  Tveta 17            731 96        Himmeta in Köping  Tel. 0046 (0)22133218

       Golfen in Zweden

Het golfseizoen loopt in Zweden  net als in Nederland, van de vroege lente tot de late herfst en wie in het zuiden van het land blijft, treft in de zomermaanden vrijwel altijd strakblauwe luchten en aangename golftemperaturen.  Zweden heeft een landklimaat en heeft daardoor stabiele zomers! Het is een grote misvatting dat het land omdat het noordelijker gelegen is,  zomers zou hebben met veel regen en weinig zon; niets is minder waar!

Hoe speel je Golf in Zweden?

Hoewel Zweedse golfbanen voor het merendeel voorzieningen zijn die een lidmaatschap vereisen, kan een vakantievierende golfer op de meeste Zweedse golfbanen heel eenvoudig een tijd op de tee reserveren. In tegenstelling tot golfbanen in andere landen, die doorgaans alleen toegankelijk zijn voor leden, zijn golfbanen in Zweden wel open voor dagelijkse greenfee-gasten.

Golf is in Zweden, dat meer dan 300 banen telt, sterk in opkomst. Je vindt er kampioenschapsbanen als Kungsängen GC bij Stockholm en Halmstad GC aan de westkust.  Gezien de geografie en topografie van Zweden is het land gezegend met golflandschappen: banen uit een ruige kust gehouwen en andere die enorme bossen met kronkelende stroompjes doorsnijden. In Zweden zijn de golfterreinen echt onderdeel van het totale landschap. Ze zijn schitterend gelegen en gaan naadloos over in de omringende natuur. U zou zomaar eens een eland of ander wild kunnen spottten!

Een ander groot voordeel van het golfen in Zweden is het feit dat het nog niet zo druk is, dat u zich opgejaagd voelt, maar dus echt heerlijk relaxed een partij kan spelen! Er is dus rust op de baan, men kan even pauzeren, de banen worden erg goed onderhouden, de Zweden zijn zeer vriendelijk, kortom alle ingredienten voor een top golf-vakantie!  

Ekengård en Golf

Ekengård ligt op het kruispunt van 2 provincies; Västmanland en Örebro-län, vlakbij de E18 en E20.In Västmanland zijn maar liefst 14 banen te vinden waarvan de golfbaan van Västerås benoemd is tot 1 na beste van heel Zweden! Deze plaats is binnen een half uur te bereiken en rondom Västerås zijn maar liefst nog 8 andere banen te vinden. Örebro-län heeft 13 golfbanen, waardoor we dus kunnen concluderen dat op korte rij-afstand de keuze uit 27 banen gemaakt kan worden. De dichtsbijzijnde banen zijn die van Köping en Arboga; binnen 10 minuten te bereiken. Kortom Ekengård is voor de Golf liefhebber * the place to be*. Overdag een partij golf spelen en s' avonds relaxen in de luxe accommodatie.